Petra

Giraffen Sophie

När vi fick vårt första barn Noel så var det nästan ett tvång att starta en Mammablogg. Så det gjorde även jag såklart. Skrattade lite åt detta inlägg när jag hittade bloggen igen. Tror ni man köper "pipleksaker" för 300kr till tredje barnet? Troligvis får hon hålla till godo med en beggad bunke och visp från kökskåpen. Det är väll ändå vad bebisar gillar bäst. P.s Stefan vet fortfarande inte sanningen så var snäll och säg ingenting till honom. 

Inlägg från giraffensophie.tumblr.com

Varje Fredag träffas vi sex stycken Mammor och våra underbara barn ( mycket troligt de smartaste, snyggaste och bästa barnen i stan. Men det säger vi inte högt för det kan ju låta drygt.) Vi går oerhört raska och långa promenader ( jag överdriver ofta och det här är nog en sån gång) Efteråt fikar vi hos en av oss mammor. Vi fikar massor och det är ingen överdrift i alla fall.

En gång när vi var hos Gretas mamma Frida, så sitter lilla Greta och håller i en giraff! Helt själv! Åhh vad duktig hon är säger vi alla men börjar ju såklart undra vad det är för fel på våra ungar som inte kan annat än att dregla. Så vad gör man som knäpp första gångs mamma? Man springer så klart och köper en likadan giraff så fort man kan.

Okej, här kommer en halvt hysterisk Mamma (jag) inspringande i butiken som heter nått så konstigt som Kajsa -Marja?! ! -Det går rykten om att ni har en fantastiskt leksak som heter Sophie?? Ja det hade tanten. Hon berättar att alla barn i Frankrike har en sån. Alla kändisars barn. Den är av naturgummi, har fina prickar och är greppvänlig och bildskön  (Ja hon hade bildskön som säljargument) Jag blir helt övertygad om att min son bara måste ha en giraff. Så jag går fram till kassan och damen kläcker ur sig -Ja det blir 300kr!

- Men herregud hallå? Är jag med i dolda kameran eller vad? En pipleksak för 300kr!

Kommer hem och undrar hur jag ska förklara det här för min kära sambo. Många skiljer sig ju första året med barn och kan tänka mig att svindyra giraffer inte gör det bättre.

Så vad gör man?- Jo älskling jag har köpt en jättefin, bra och bildskön leksak! Den kostade bara 175kr. Älsklingen- Men herregud gumman är du knäpp? Har du köpt en pipleksak för 175 kr! Jävlar vad lurad du är. Och bildskön? Varför ska han ha en bildskön leksak? Du kunde ju gått över till djurbutiken och fått tio pipleksaker för det priset!!

Jaja, vilken tur att jag inte erkände vad den egentligen kostade :)

Så det är historien om hur giraffen Sophie kom in i våra liv. Och nu har hon fått en blogg uppkallad efter sig. Och jag har bakat Älsklingens favorit choclat chip cookies så han inte blir sur när han läser det här ;)

Välkomna till den förvirrade mamman Petras lilla blogg ;)

( Bilden är tagen idag med den bildsköna Sophie)

 

 

(null)
Alltså denna bild tyckte jag då 2011 var en perfekt bild. Obs vår son såg inte lika galen ut i verkligheten!