Petra

Cancerresan del 6 (den sista delen)
Tacksamhet.

Många vill nog ha en mer positiv inställning till livet. Allt blir ju så mycket lättare när man har det. Ett sätt för mig är tacksamhet. När jag drabbades av en allvarlig sjukdom kunde jag välja att tänka, varför just jag? Men om vi vänder på det. Varför inte jag? Jag har en man som bevisligen står stadigt när det blåser. Min klippa! Jag har redan hunnit skaffa två helt fantastiska pojkar. Vi har ett otroligt bra skyddsnät med familj och vänner. Jag har aldrig behövt känna mig ensam i detta. Och vården. Vi har tillgång till en av världens bästa cancervård i Sverige. Som alla får! Inte bara dem med mest pengar. Jag vet att Sundsvalls sjukhus inte har det bästa ryktet. Men vi har fått sånt otroligt bra bemötande. Ni gör ett fantastiskt jobb! Har bara bra att säga om vården. Jag känner även tacksamhet över vilken sorts cancer jag fick. Ett bröst kan man vara utan. Hade ju varit betydligt värre om cancern satt i hjärnan t.ex. Den vill man ju hellre ha kvar! 

Som ni vet så ville vi ju ha ett till barn när denna cancerresa kom i vägen. Det var en stor sorg att vi troligtvis inte skulle få uppleva det igen. Men när tiden gick så började vi istället känna tacksamhet. En enorm tacksamhet för de barn vi har. Det är ju så många som är ofrivilligt barnlösa. Som inte ens får ett litet barn. Vi har den enorma turen att till och med få två. Vi var 25 år och 26 år när vi fick vårt första. Jag har alltid känt mig lite stressad över att försöka tidigt. Kanske mitt undermedvetna sa mig något redan då? Vem vet. Så ni förstår nu att vi hade så enormt mycket att vara tacksamma över. Och det är ju först när man är tacksam för något man har som man kan få något nytt.

Så hur gick det då med mina affirmationer? "Jag är frisk och fertil" Kan det verkligen fungera? 

Jag är frisk. Min cancer är borta. Fertil då? Jag skulle nu vara satt i klimakteriet med hjälp av mediciner.  Jag har inte haft mens sedan behandlingarna startade. Men se det bryr sig inte miraklet i min mage om. Fastän det var i princip omöjligt och läkarna förstår ingenting. Så kommer vårt efterlängtade tredje barn i vår! 

Så mina vänner. Sluta aldrig någonsin att drömma. För drömmar kan slå in!

 
(null)
Tänk vilken otrolig tur jag haft i livet! Som får ha dessa underbara i mitt liv❤️